Mer information om slipningen.

Vår premium knivslipning är framtagen för att få den bästa slipningen en kniv kan få.

Detta gör vi alltid när vi slipar knivar.

  • Vi provar alltid kniven och kontrollerar den noga för att upptäcka eventuella skador på bladet, spetsen, handtaget mm. Vi avgör också i vilken vinkel kniven skall slipas och det beroende på knivens märke och stålets kvalité 
  • Därefter grund slipar vi kniven vattenkyld i rätt vinkel, här använder vi oss av 150-280 korn grovlek på slipbandet för att uppnå rätt vinkel och få bort skador på eggen. 
  • När kniven är grund slipad tar vi oss till nästa steg och slipar kniven vattenkyld med 600-800 kornband.
  • Efter det polerar vi kniven på hård trissa med grön polerpasta och tar bort råeggen.
  • Slutligen polerar vi kniven på mjuk trissa med ultrafin vit polerpasta för att uppnå spegelblank och supervass egg.
  • Vi behov polerar vi hela knivbladet och smörjer knivskaftet.
  • Kniven rengörs och packas för leverans.
  • De flesta kunderna säger att det är det vassaste de någonsin upplevt:

Kniven får oftast en konvex slipning för bästa  hållbarhet

Konvex slipning är den ultimata kombinationen av skärförmåga och styrka hos en egg, och sådan egg kan bara 

slipas för hand och det är kanske orsaken till varför 99,99 % av alla knivar INTE har den konvexa eggen vid tillverkningen.