Miljön är alltid en het diskussionsämne och nu måste vi mer än någonsin värna om vår underbara jord och även tänka på de människor i fattiga länder som blir glada om de kan skaffa sig en vanlig kökssax att klippa håret med.

Metall bryts i gruvor, transporteras, smälts, härdas, formas till sax och slipas, transporteras mellan olika länder och till sist hamna hos frisörerna, för att efter ett tag hamna i en låda och skräpa, och en ny sax ersätter denna. ”de flesta av dessa saxar (oavsett skick och kvalité) går att återställa till perfekt skick eller duglig skick.

Skänk din sax så skänker vi en slipning

Skicka dina saxar till SkarpaSaxen och märk dessa med bortskänkes så lovar vi att slipa alla saxar som går att rädda och via våra kontakter se till att dessa hamnar gratis i handen på en frisör i länder som Indien, Etiopien, Rumänien och Sri Lanka via hjälporganisationer och personer som lämnar över dessa rakt i handen på en behövande person.

Önskar ni veta var just er sax skänkes bort så notera detta tillsammans med saxarna och skriv vilken salong som skänkt saxen så meddelar vi alltid när saxen kommer iväg.