Hamaguri slipning

 
 
 
 
Varför är Hamaguri slipningen den bästa och rätta metoden för slipning av frisörsaxar?

Unik kvalitetsslipning i 20 steg för att återskapa eller behålla den slipning som de främsta och flesta japanska saxarna har, med 800mm radie, konvex slipning och slipning av rideline ”glidyta”. En Hamaguri slipning tar ca 45 minuter att utföra och resultatet blir verkligen oslagbart, och saxen blir som ny. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Hamaguri Slipning, den viktiga 800mm radie ”den lutning som bladet formats efter” är framtagen av japanerna och förekommer hos nästan alla kvalitetssaxar. Den designen är framtagen för att håret inte ska glida fram i saxen när man klipper! Om saxen slipas ett antal gånger och i vissa fall bara enstaka gång utan rätt sliputrustning så kommer  800mm radien att bli rakare och även om saxen slipas vass så kan håret glida fram lite i saxen innan saxen börjar klippa.
  • Med fel slipmetod får man en sax av hög stålkvalitet men med en billig sax egenskaper!
  • Med vår patenterade precisionsstyrda  sliputrustning kommer saxen alltid att slipas i 800mm radie och även saxar som tidigare slipats raka kan formas tillbaka till den korrekta designen med 800mm radie.
  • Viktigt! Vi slipar bort otroligt lite material på saxen och ändå når 100% nyskick och topp kvalitativt resultat. Med denna teknik kan en kvalitetssax slipas ca 15 gånger, det förlänger livslängden på saxen och saxen kan användas i många år.